Художня галерея Союзу українців у Лондоні віддана у ці дні відомому, талановитому українському художникові Анатолію Рудницькому. Там демонструється його серія картин, об’єднаних осінніми мотивами. Переступаєш поріг залу і потрапляєш у полон яскравих барв цієї пори року. Крізь осінні листяні заметілі, розмаїття квітів, дивовижні пейзажі проглядаються контури архітектурних пам’яток, дорогих для художника місць. Це й сюжети з його рідного Бучача, і храми української столиці, і вулиці древнього Львова. Є на виставці і картини лондонської осені, такі, приміром, як «Лондонський дворик» або «Осінній Трафалгар».


Ця виставка — сімнадцята у творчій біографії художника. Родом він — із села Підзамочок Бучацького району на Тернопільщині. Малярству навчався у Бучацькій художній школі, Вижницькому коледжі прикладного мистецтва та Львівській академії мистецтв. «Я шукаю себе і розробляю власну творчу концепцію, — зазначає Анатолій Рудницький. — Для мене дуже важливо передати свої враження. Кожна робота — це вибух емоцій, це як імпульс на підсвідомість».


Виставка у Лондоні приурочена до визначної для наших земляків у Великобританії дати — сімдесятиріччю з дня заснування Союзу українців Британії. На її відкриття завітали представники різних організацій, дипломати Посольства України у Лондоні, шанувальники мистецтва самобутнього українського художника.


Лондон.