54 ворожі обстріли зафіксували наші бійці на Донбасі. За даними прес-центру АТО, за останню добу (станом на ранок 28.10) на маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, озброєння БМП, мінометів, кулеметів та гранатометів ворог атакував поблизу Мар’їнки, Красногорівки та Широкиного. На донецькому напрямку — біля шахти «Бутовка», по Зайцевому, Опитному, Майорську російські найманці застосували гранатомети та міномети, а також 152-міліметрову артилерію. З них бандити стріляли і в районі Авдіївки.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстріли не припиняються. «Орки» луплять з усіх видів зброї. Вночі стріляли з мінометів 122-го калібру. Намагалася вийти на наші позиції ворожа диверсійна група. Саме її прикривали артилерією бойовики. Напад вдалося успішно відбити. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Під ранок ситуація стабілізувалася. Пройти ворогу не вдасться. Адже позиції повністю обладнані в інженерному плані. Опорні пункти готові до будь-яких активних дій російських найманців. Днями вони провели ротацію. У наш сектор зайшли регулярні війська РФ».


Учора в ЗМІ з’явилася інформація, що окупована бойовиками «ДНР» Макіївка зазнала артилерійського обстрілу, нібито внаслідок якого, за попередніми даними, загинули дві особи і ще п’ятеро дістали поранення. Прес-офіцер оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» Олександр Завтонов у коментарі одному з телеканалів заявив, що наразі ця інформація уточнюється, і додав: це «схоже на провокацію з боку бойовиків».


«Вони там пишуть на сайтах, що нібито Макіївку обстрілювали з Авдіївки. Проте це неправда. Ми не використовуємо заборонене Мінськими угодами озброєння, яке теоретично могло б стріляти на таку відстань. Максимум, з чого можемо відповідати, — це гранатомети та стрілецька зброя. Все важке озброєння перебуває в зонах, зазначених для відведення», — додав він.


Підтвердив учора цю інформацію і речник прес-центру штабу АТО Віктор Шубец. «У такий спосіб ворог звинувачує ЗСУ для того, щоб дискредитувати нас в очах мирного населення. ЗСУ за минулу добу відповідали вогнем кілька разів, використовуючи тільки стрілецьку зброю, гранатомети і кулемети», — заявив він.