Щоб створити для громадян безпечні умови перетину КПВВ «Станиця Луганська», змінено розклад руху рейсових автобусів. Це важливе питання. Річ у тім, що, складаючи графіки руху автобусів до Станиці, автоперевізники, насамперед, враховують час прибуття потяга Київ—Лисичанськ — 15.24. Зрозуміло, що значна частина його пасажирів намагається якомога швидше дістатися Станиці і пройти КПВВ до його закриття. Але щоденно 500—700 осіб прибувають на контрольний пункт після 18.00 і перетнути лінію розмежування не можуть. Значна кількість людей вимушені залишатися на ночівлю в наметах, встановлених поблизу КПВВ.


За словами начальника Луганського прикордонного загону полковника Євгена Андрущенка, ситуація на КПВВ «Станиця Луганська» ускладнилася ще й тим, що з 20 жовтня пункт пропуску з боку «ЛНР» працює до 18.00, відповідно до «комендантської години», встановленої в невизнаній республіці. Тобто громадяни, які перетнули український КПВВ близько 17:00, не встигають пройти контроль на виході з «сірої» зони.


У зв’язку цим і було вжито заходів щодо оптимізації пасажиропотоку: встановлено обмеження часу прибуття транспорту на автостанцію «Станиця Луганська» до 15.30 у зимовий період, до 16.00 — у осінній і весняний та до 17.30 — у літній. До речі, з 30 жовтня запускається потяг Хмельницький—Лисичанськ, який прибуватиме до Лисичанська о 12.35. Отже, влада сподівається, що так мінімізується дискомфорт, пов’язаний із переходом автоперевізників на новий графік роботи.



Луганська область.