У столиці вирішили з’єднати новою тролейбусною лінією міжнародний аеропорт «Київ» у Жулянах зі станцією метро «Теремки», яка пройде по Великій окружній дорозі. Підписано відповідне розпорядження. Роботи із проектування й будівництва заплановано на 2016—2017 роки.

За попередніми розрахунками, цим маршрутом зможуть скористатися до шести тисяч осіб на годину. Основні зупинки заплановано біля станції міської електрички «Київ-Волинський», селища Жуляни, ринку «Столичний», житлового масиву «Теремки-2», торговельного центру «Республіка», автовокзалу «Теремки».


Нагадаємо, що відкриття автовокзалу «Теремки», який перебуває в приватній власності й побудований за рахунок приватних інвестицій ще восени 2013 року, очікується в листопаді. Київрада влітку скасувала своє рішення про передачу цього об’єкта в комунальну власність міста, й тепер її власник сам організовує послуги: прийматиме приміські й міжміські рейси і пасажирів, а місту заплатить податки. «Теремки» — найсучасніша нині станція в столиці, бо таких об’єктів у місті не будували понад тридцять років. До її проектування залучали іноземних фахівців і використовували тільки передові технології. Ще кілька років тому планувалося підвозити до неї пасажирів від найближчої станції метро. Тепер люди, які приїхали до столиці, зможуть скористатися звичайним міським тролейбусом. На автостанції працюватиме 20 платформ для прибуття й відправлення. Пропускна спроможність становитиме 8500 пасажирів на добу, а кількість можливих рейсів — 215.


Вл. інф.