Таку інформацію днями на прес-конференції повідомив начальник Департаменту ДАІ України Анатолій Сіренко. За його словами, нововведення розпочали з Дніпропетровщини, де з листопада 2014 року працюють 12 таких пристроїв, а з 30 грудня — по 2 у кожній області.

«Апарати отримали майже всі регіональні підрозділи ДАІ, крім Луганської та Донецької областей. Надалі ми плануємо збільшити їх кількість. Кожен учасник дорожнього руху має право вирішувати: оплатити йому штраф одразу — через платіжний термінал чи через банківську установу», — зазначив він. 

Також з березня автолюбителі отримуватимуть номерні знаки з новим дизайном: синьою смужкою, яка означатиме приналежність до Євросоюзу. Замінювати старі знаки на нові необов’язково. Це ж стосується і посвідчення водія.

ДАІ вдалося досить швидко досягти зниження вартості свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та посвідчень водія, стверджує А. Сіренко. А от питання щодо номерних знаків виявилося значно складнішим. Нагадаємо, наразі вони коштують 147 гривень. Виробники, через зростаючий курс валюти, пропонували збільшити їх вартість до 189 гривень. «Однак на сьогодні практично всі перепони вдалося подолати. В намірах — знизити ціну до 135 гривень. При цьому ніякої обов’язкової заміни номерів для власників транспортних засобів не вводиться, тож усі зразки номерів, які наразі діють в країні, будуть чинні й надалі», — підсумував він.

Фото надане департаментом ДАІ МВС України.