У нинішньому році на території Млинівського, Дубенського, Радивилівського районів Рівненщини сталася низка резонансних крадіжок, які тривалий час залишалися нерозкритими. Наразі правоохоронцям вдалося натрапити на слід зловмисників - і таким чином стали відомі особи, які будоражили сільських мешканців. Це два "професійні" крадії, що вже встигли відсидіти за свої попередні діяння у в'язниці. Одному з них - 24 роки, іншому - 31. Вони - мешканці Полтавської та Закарпатської областей. А зайнятися крадіжками вирішили подалі від рідних теренів, поселившись у знайомих в місті Дубно на Рівненщині.

 

Вони прибували в якесь село як заготівельники горіхів, пір'я і гарбузового насіння. Там, де господарі сприймали їх як "заготівельників", пропонували підготувати товар, аби вони назавтра могли його викупити й забрати. А там, де господарів не було вдома, гастролери оперативно й вміло діяли "фомкою" - монтажним ломом, віджимаючи пластикову віконну раму. Проникнувши в оселю, забирали головним чином коштовні речі. Так, в селі Новини, що у Млинівському районі, у 51-річної жительки поцупили золоті вироби та біжутерію, у М'ятині в одній із хат натрапили на п'ятсот євро - і поклали собі в кишеню. А в селі Гранівка Радивилівського району з будинку винесли цінностей на 17 тисяч гривень.

 

Загалом із таких ось дрібних та крупних крадіжок через руки злодії "пройшов" товар не на одну сотню тисяч гривень. А реалізовували крадене спільники у ломбардах.

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України