Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 13-й тур.
29 жовтня. «Олімпік» — «Волинь». 2:1. Суми. «Ювілейний». 560 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Поступаленко, 32, Гришко, 52 — Дудик, 27.
«Шахтар» — «Чорноморець». 2:0. Львів. «Арена Львів». 1 948 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Феррейра, 24, Дентіньо, 30.
«Динамо» — «Карпати». 4:1. Київ. НСК «Олімпійський». 5 118 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Бесєдін, 18, Віда, 28, Морозюк, 81, Оріховський, 84 — Завійський, 86.
30 жовтня. «Зоря» — «Зірка». 2:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 800 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Петряк, 15, Кулач, 60 — Загальський, 90+1 (п).
«Ворскла» — «Олександрія». 2:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 500 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Кобахідзе, 
90 (п), Одарюк, 90+2 — Яремчук, 1, 21.
«Сталь» — «Дніпро». 1:1. Дніпро. «Метеор». 
1 700 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Комваліус, 51 — Вакулко, 70.


***


Нападник Роман Яремчук (на знімку ), котрий належить «Динамо» і перебуває в оренді в «Олександрії», відкрив рахунок у поєдинку з «Ворсклою» на 8-й(!) секунді. Цей гол став найшвидшим в історії чемпіонатів України. Попередній рекорд належав Олександру Косиріну. Форвард «Чорноморця» 2005 року забив «Металісту» на 9-й секунді.

 


Яремчук відзначився ще раз і, здавалося, гості святкуватимуть перемогу. Але в компенсований час полтавчани створили диво і врятувалися, забивши два м’ячі.


***


Схоже, поступово одужує київське «Динамо», котре вдома переконливо і з великим бажанням зіграло проти «Карпат». І річ не у великому рахунку, а в якості гри, котру старалися демонструвати господарі. Знову в їхніх лавах виступала група молодих виконавців. І двоє з них — 20-річні Артем Бесєдін (на знімку ) та Павло Оріховський (на знімку ) — свій дебют у стартовому складі відзначили забитими м’ячами.

 

 

Отже, процес омолодження в «Динамо» відбувається активно і досить успішно. До названої пари додамо ще й 18-річного Віктора Циганкова, про здобутки якого активно пишуть ЗМІ, та центрального оборонця Зураба Очігаву (21 рік), котрий успішно замінив після перерви Євгена Хачеріді.

 

 

Зрозуміло, що справжню готовність і динамівської молоді, і досвідчених гравців зможемо оцінити сьогодні, коли в Лісабоні чемпіон України проведе дуже важливий матч Ліги чемпіонів проти «Бенфіки».


***


Поки «Карпати» перебували в столиці, на їхньому стадіоні господарював (у повному розумінні цього слова) «Шахтар». Доля матчу донеччан із «Чорноморцем» вирішилася фактично на 24-й хвилині, коли після подвійної грубої помилки оборонця одеситів Олександра Азацького «гірники» відкрили рахунок.


Перед цим вони не створили жодного небезпечного моменту біля воріт гостей. Але перший пропущений м’яч дуже вплинув на моральний стан «моряків», він буквально надломив їх. І вони невдовзі пропустили і вдруге.
Після цього футболісти «Шахтаря» без особливого напруження контролювали перебіг зустрічі. Втім, не можна стверджувати, що гравці «Чорноморця» не старалися. Але забити бодай м’яч у ворота Андрія П’ятова не спромоглися. І вдача, як у матчі з киянами, коли Хачеріді забив у власні ворота на останніх хвилинах матчу, цього разу їм не всміхнулася.
Отже, «Шахтар» набрав чергові три очки і зміцнив свій статус лідера.


Фото Ольги ЩЕРБИЦЬКОЇ та ФК «Олександрія».