Днями у КНУ імені Тараса Шевченка було підписано Меморандум про розширення співпраці між університетом та китайською компанією Huaweі Ukraіne.

 


Його підписали ректор КНУ та директор Huaweі Ukraіne Чжоу Хаодзе в присутності заступника міністра освіти і науки України Максима Стріхи, представників адміністрації університету та студентів.
Ректор Леонід Губерський подякував партнерам за високу оцінку ділових контактів та висловив сподівання на їх плідне продовження.


«Для нас це знакова подія. Ми співпрацюємо впродовж 4 років і маємо гарні результати. Попереду нас чекає конкретна праця. І я закликаю всіх до співучасті», — відзначив він.


За кошти «Хуавей» в інженерному центрі компанії пройшли підготовку та успішно склали сертифікаційні іспити два інструктори — викладачі кафедри комп’ютерної інженерії КНУ.


Іноземці надали лабораторний комплект мережевого устаткування, також обладнано комп’ютерний клас та встановлено мультимедійне забезпечення для проведення занять.


Перед офіційною частиною підписання Інститут Конфуція КНУ провів у Червоному корпусі своєрідний День Китаю. Охочі мали можливість взяти участь у майстер-класах, а також у чайній церемонії. Наприкінці урочистої події компанія Huaweі Ukraіne вручила університету Сертифікат розвитку на суму 200 тисяч гривень.


.
Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.