Редакція «Голосу України» видрукувала два календарі на 2017 рік, присвячені історії та культурі кримських татар та українців. Зокрема, великий настінний календар містить інформацію про спільних героїв обох народів. Прикладів чимало. Скажімо, Тугай-бей, соратник Хмельницького, отримав смертельну рану в бою під Берестечком. А гетьман Михайло Дорошенко, оспіваний у відомій пісні, поліг від кулі яничара під Бахчисараєм у бою за незалежність Криму від османів. Цей славний ряд продовжують академік Агатангел Кримський, генерал Петро Григоренко, співачка Джамала.


А малий настільний календар зветься «Воїни і поети». Йдеться про те, що серед кримських ханів роду Ґераїв мало не половина писали вірші або музику. Таким феноменом не може похвалитися жодна королівська династія Європи!


Обидва видання добре ілюстровані, тут подано дні основних християнських та мусульманських свят. Їх не буде в продажу, але наші читачі зможуть виграти ці календарі як приз. Для цього вам треба надіслати до редакції копію передплатної квитанції (не менш як на 6 місяців). Заявки приймаються до 15 січня 2017 року Бажаємо успіху в розіграші!