Учора в парламенті розпочалося спільне засідання комітетів з політичних питань, прав людини і демократії та із соціальних питань, освіти, культури та громадянського суспільства Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ.


«Я рада що в Києві в рамках асамблеї можна буде обговорити важливе для України гендерне питання. Переконана, в цьому контексті дискутуватимуться аспекти порушення прав жінок, які найбільше страждають від війни на Донбасі. Також обговорюватимуться питання незалежних ЗМІ, тому що Україна є прикладом держави, де сьогодні на окупованих територіях немає свободи слова, відсутні українські медіа», — зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона наголосила, що Парламентська асамблея має всі важелі для того, щоб залишатися важливим майданчиком для двостороннього діалогу між ЄВРОНЕСТ і Україною для обговорення актуальних тем, які сьогодні хвилюють країни Євросоюзу і Східного партнерства.


Нагадаємо, Голова Верховної Ради 23 лютого 2015 року відповідним розпорядженням затвердив склад постійної делегації Верховної Ради у Парламентський асамблеї ЄС — Східні сусіди.

 

ДОВІДКОВО

Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ — установа Східного партнерства між Європейським Союзом та Східноєвропейськими партнерами.


Установчий акт ПА ЄВРОНЕСТ підписаний у Брюсселі 3 травня 2011 року. Східне партнерство — зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на шість східноєвропейських сусідів Євросоюзу — Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

 

Ірина Геращенко та Міхал Боні, співголова комітету з політичних питань, прав людини, демократії ПА ЄВРОНЕСТ.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.