За ініціативи голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука відбувся виїзний день депутата, під час якого депутати облради мали нагоду ознайомитися з роботою одного з найпотужніших підприємств області "ОДЕК - Україна", що у селищі Оржів Рівненського району. Побували у цехах (на знімку), дізналися про особливості технологічного процесу випуску великоформатної сортової та ламінованої фанери, побачили сучасну лінію виробництва ламінованої фанери фінської фірми "Raute" - єдину в Україні.

 

У селі Жобрин Рівненського району на 12 гектарах створено парк-пам`ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Дендропарк "Червона калина", яким опікуватиметься однойменний санаторій. Як тільки земля на сесії облради 4 листопада отримає природоохоронний статус, на неї вже не зможуть зазіхати ніякі забудовники. А Рівненщина збереже заповідний природний куточок, де є чимало рідкісних рослин.

 

- Це унікальне місце не тільки для оздоровлення та відпочинку, але й для наукової роботи. Необхідно зберегти його для прийдешніх поколінь, - сказав після відвідин дендропарку заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.

 

А ось у Комунальному закладі "Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни" Рівненської обласної ради депутати хотіли переконатися у темпах реконструкції терапевтичного корпусу, на що з обласного бюджету виділено майже 7 мільйонів гривень. У ньому має розміститися Національний центр з лікування та реабілітації важкохворих після нейротравми. Підрядник запевняє, що завершити роботи мають до середини грудня.

 

Заодно голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук перевірив умови, в яких живуть та лікуються поранені в АТО бійці з усієї країни. Поспілкувавшись з ними (на знімку) та з медичним персоналом, залишився задоволеним відгуками пацієнтів про госпіталь.

 

- Виїзний день депутата - одна з форм депутатської діяльності. Вона доволі дієва, бо дає можливість на місці побачити, які питання виносяться на сесію, і можна зробити певні висновки для прийняття того чи іншого рішення, - пояснює Микола Драганчук. - Востаннє такий "депутатський день" обласна рада проводила у 2012 році. Але тепер ми вирішили його відродити та періодично проводити й надалі. Зокрема, уже намітили декілька цікавих об'єктів у Гощанському районі.

 

Фото надані
прес-службою Рівненської облради.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України