У Кременчуці почали впроваджувати програму "Навчальна кузня" для учасників АТО та вимушених переселенців. Її ініціаторами стали активісти міського осередку Спілки ковалів Полтавщини та кілька громадських організацій. Програму реалізують за діяльної підтримки міської влади.

 

На знімку:

 

один із ініціаторів програми,
голова Спілки ковалів Полтавщини
Олександр Шкурапет
за роботою

 

Протягом двох місяців учорашні фронтовики та внутрішньо переміщені особи, котрі мешкають в індустріальній "столиці" Полтавщини, опановуватимуть нову для себе професію коваля. Задля цього на ремонт приміщення з облаштуванням у ньому сучасної кузні з міського бюджету виділили 27 тис. грн. Водночас громадська організація "КримSOS" передала для неї зварювальний апарат, багатофункціональний заточувальний станок, електричну дриль і дві болгарки.

 

Ініціатори проекту зазначають, що професія коваля сьогодні досить затребувана. Водночас і процес навчання, й подальше застосування здобутих навичок і вмінь на практиці стануть важливою складовою психологічної реабілітації.

 

До речі, кременчуцькі ковалі не вперше підставляють плече землякам-захисникам України. Раніше вони влаштовували фестивалі зі збором коштів для армійців. А нещодавно подарували місту викуваний  пам'ятний знак на честь учасників АТО, який установили у парку "Ювілейний". Центральною частиною композиції стали чотири мечі (за кількістю секторів зони АТО). Тепер бійці, які повернулися до мирного життя, вчитимуться перековувати свої мечі на орала...

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото
з архіву автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України