У селі Добрятин, що у Млинівському районі на Рівненщині, військовики завершують будівництво дерев`яного моста через річку Іква. Жителі села упродовж багатьох років мріяли про міст, бо він значно скоротить шлях добрятинців та жителів навколишніх сіл до райцентру: від мосту – один кілометр до асфальтівки, а далі – рукою подати до Млинова. Нині ж їм туди доводиться долати близько десяти кілометрів по бруківці не найвищої якості.

 

Мостобудівні роботи проводять фахівці військової частини А 1593. За словами командира інженерного підрозділу Олександра Демянюка, цьогоріч міст у Добрятині – четвертий для його підлеглих: це свого роду контрольна робота для бійців за підсумками завершення бойової підготовки за 2016 рік. До речі, 80 відсотків особового складу військової частини хрещені кулями і осколками в зоні проведення АТО на сході України.

 

Кошторисна вартість мосту довжиною 40 і шириною 20 метрів – близько 200 тисяч гривень. У цій сумі - 50 тисяч гривень за перемогу в конкурсі проектів із обласного бюджету, 30 тисяч – благодійників із приватного підприємства «Агро-Експрес-Сервіс», 10 тисяч – районної ради, 40 тисяч – «скинулася» місцева громада, а ще 70 тисяч – кошти бюджету Добрятинської сільської ради.

 

«Квітку» на мості справлять 3 листопада – у День інженерних військ.

 

Віталій ТАРАСЮК.

Фото автора.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України