Футбол. Відпочивши день після зустрічі з «Чорноморцем», футболісти «Шахтаря» розпочали підготовку до матчу 4-го туру групового раунду Ліги Європи проти бельгійського «Гента».


Марсіо Азеведо, В’ячеслав Шевчук і Веллінгтон Нем працювали вже в загальній групі. Окрему програму мав лише Віктор Коваленко. А футболісти, котрі брали участь у суботньому поєдинку з одеситами, діставши свою порцію навантаження, сконцентрувалися на відновленні. Для решти Паулу Фонсека провів півторагодинні заняття, які традиційно побудував на тактичних вправах.


Учора «гірники» знову зібралися на базі «Святошин» під Києвом, а сьогодні вирушать до Бельгії. Там завтра український клуб зіграє проти «Гента». Нагадаємо, два тижні тому у Львові донеччани переконливо перемогли цього суперника — 5:0. Отже, «Шахтар» — незаперечний лідер у групі Н — виграв усі три поєдинки з різницею м’ячів 8—0.


Поєдинок на «Геламко Арені» (вміщує 20 000 глядачів) розпочнеться о 22:05 (за київським часом). Телетрансляція наживу на каналах «Україна» і «Футбол-2».


***


«Зоря», яка виступає в групі А, в трьох матчах набрала лише очко (домашня нічия з турецьким «Фенербахче» (Стамбул) — 1:1). У зустрічах на виїзді проти «Манчестер Юнайтед» (Англія) і «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам) луганчани поступилися мінімально (обидва рази — 0:1). Але мали схвальні відгуки ЗМІ за бойовитість і доволі пристойний рівень гри.
Команда та її вболівальники дуже сподіваються, що завтра на стадіоні «Чорноморець» в Одесі «Зоря» здобуде позитивний результат у протистоянні з «Фейєноордом».
Олександр Караваєв, півоборонець луганчан:


— Цього разу побачимо зовсім іншу атмосферу, бо стадіон буде повністю на нашому боці, вболіватимуть за нас, своїми криками мотивуватимуть ще більше. Це здорово, коли люди приходять подивитися на тебе з вірою в успіх. І ми дуже постараємося виправдати довіру. Матч із «Фейєноордом» буде переломним, і ми дуже хочемо здобути першу перемогу в Лізі Європи.


Початок поєдинку о 20:00. Його транслюватиме телеканал «Футбол-1».