Депутати Балтської міської та Балтської районної рад звернулися до Одеської обласної ради з проханням розглянути можливість створення на базі Державного навчального закладу «Балтське професійно-технічне аграрне училище» Центру професійно-технічної освіти.


«Училище повністю забезпечене викладачами професійно-теоретичної та загальнопрофесійної, загальноосвітньої підготовки, майстрами виробничого навчання. Відповідає вимогам і матеріально-технічній базі закладу, що забезпечує стабільний навчально-виховний процес. У сусідніх районах є професійно-технічні училища, які, з огляду на їхнє географічне розташування, можуть увійти до складу Центру професійно-технічної освіти, за умови створення його організації в Балті», — йдеться у зверненні.


Депутати також зазначили, що підписано тристоронню угоду між Балтським ПТАУ, керівництвом ТОВ «Балтська швейна фабрика» і німецькою фірмою «Team Dress» про проходження професійної виробничої практики студентів на базі підприємства за підтримки німецької фірми.


На сьогодні Балта має статус міста обласного значення і є центром Балтської об’єднаної територіальної громади, найбільшої в Одеській області. У Балті сформовано правоохоронний округ, куди ввійшли підрозділи поліції Кодимського, Савранського, Любашівського районів. Також там формується госпітальний округ.


«В умовах впровадження в Балтській громаді реформи освіти, з огляду на важливість підготовки робочих кадрів для відповідної громади й сусідніх районів, бачимо, що на сьогодні є важливі чинники для створення Центру професійно-технічної освіти на півночі Одеської області. Це дасть змогу обґрунтовано класифікувати затребуваність робочих професій, визначити ринок праці й направити фахівців після закінчення навчання в професійно-технічних училищах на роботу в Балтському, Кодимському і Савранському районах», — наголосили депутати.

Одеська область.