Прибувши до столиці Португалії без кількох своїх головних виконавців (травмованих Андрія Ярмоленка, Данило Сілви та Дениса Гармаша), кияни дуже старалися на полі заповненої арени «Ештадіу да Луш», але поступилися з мінімальним рахунком.


Якщо бути об’єктивними, то слід зазначити, що сьогоднішнє «Динамо» відчуває найгостріший дефіцит кваліфікованих виконавців. Особливо в атакувальній групі. А молоді таланти поки що об’єктивно не готові давати результат на рівні Ліги чемпіонів.

 


***


Доля поєдинку вирішилася в компенсований час до першого тайму, коли Домагой Віда привіз 11-метровий. Едуардо Сальвіо (на знімку), як і два тижні тому в Києві, пробив упевнено і влучно. А от динамівці, на жаль, не реалізували своє пенальті. Жуніор Мораес не переграв воротаря «орлів», пробивши досить прямолінійно.


— Перед цим він виконував 11-метрові удари впевнено, — прокоментував той прикрий епізод Сергій Ребров. — Під час зустрічі рішення міняти не можна. А бити в такому матчі пенальті — величезне хвилювання...


***


Але то був не єдиний момент у динамівців. Вони ще кілька разів могли відзначитися. Найяскравішим із тих епізодів був той, котрий виник ще на 34-й хвилині. В центрі подій опинився Дерліс Гонсалес. Парагваєць ефектно обіграв опонента, але влучив не у ворота, а в оборонця. Проте міг точно пробити лівою.


***


Отже, це важлива перемога господарів поля, котрі продовжують боротьбу за вихід з групи. А от для «Динамо» тепер навіть потрапляння до Ліги Європи стало дуже складним завданням. Обов’язково треба перемагати в гостях «Наполі», а вдома — «Бешикташ». Але і це не вирішить питання остаточно. Підсумковий результат киян у групі залежатиме ще й від матчів суперників.


***


— На жаль, ми починаємо грати, коли пропускаємо, лише тоді виходять осмислені атаки, — сказав тренер «Динамо». — А «Бенфіка» почувається дуже впевнено, не програє вдома. Цей факт дуже впливає на її суперників. Ми намагалися відігратися, але цього було недостатньо.
Нашим молодим футболістам було непросто вперше грати на такому рівні. Хоча те, що вони отримують цінну практику, — позитивний момент. Скажу, що інших гравців у нас немає. А як складеться подальша доля молодих виконавців — багато в чому залежить від них.
Утім, тепер я зосереджений винятково на якості гри, на тому, з якою віддачею діють футболісти, а не на очках, яких вистачить чи ні. З самовіддачею все нормально, інша річ, що немає результату...


Фото uefa.com