Навчально-практичний центр підготовки робітників за спеціальностями швачки, кравця та закрійника з’явився у Вінниці на базі Вищого професійного училища сфери послуг.


— Такі професії держава визнала гостродефіцитними, — каже заступник директора департаменту освіти та науки облдержадміністрації Валерій Бачинський. — Тому створення нової структури фінансують за кошти державного бюджету. У Вінниці є позитивний досвід з підготовки робітників названих професій. Нині визначаємося з обладнанням, яке необхідно буде придбати і встановити у майстернях, що з’являться на базі Вищого професійного училища сфери послуг. Готуємо документи для участі у тендерах на його закупівлю.


За словами співрозмовника, у державі визначено гостродефіцитні професії: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, монтажник санітарно-технічних систем та устаткування, швачка, кравець, закрійник. Для їх підготовки уряд виділив п’ятдесят мільйонів гривень. За ці кошти в регіонах створять навчально-практичні центри. Перший з них і почали облаштовувати у Вінниці.

 

У майстерні Вищого училища сфери послуг у Вінниці.  Такою самою    буде база створюваного навчально-практичного центру.


Фото з сайту облдержадміністрації.


.
Вінниця.