Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся у вівторок з куратором батальйону «Кривбас» Миколою Колесником та матерями бійців, які перебувають у полоні. Під час зустрічі (на знімку) було обговорено питання щодо надання статусу «полонений» тим військовим, котрі потрапили у полон.

 


М. Колесник зазначив, що Криворізька міська рада ініціювала надання грошової допомоги сім’ям безвісти зниклих і полонених. Водночас така ініціатива може бути реалізована за умови визначення статусу «полонений» на законодавчому рівні.


Голова парламенту підтримав цю ініціативу і підкреслив, що родини полонених воїнів АТО мають бути захищені державою. Він також наголосив на необхідності створення робочої групи з цього питання найближчим часом, де можна буде поділитися досвідом та підготувати необхідні документи.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


***


Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в перерві між пленарними засіданнями парламенту зустрілася з матерями і дружинами заручників, хлопців із легендарного батальйону «Кривбас». І. Геращенко запевнила, що українська влада робить усе можливе задля якнайшвидшого звільнення наших бранців, однак поки що позитивних зрушень замало. «Це жах, але вони перебувають у полоні майже два роки. І попри всі наші зусилля, поки що не вдається їх витягти, і від цих думок — як їх вирвати і повернути родинам — дуже і дуже тяжко», — написала політик опісля зустрічі на своїй сторінці у Фейсбуці.


Сьогодні в Україні сотні таких родин військовослужбовців, які вважаються полоненими або безвісти зниклими під час проведення АТО на сході України, і їхня доля невідома. З початку проведення АТО загинули 112 воїнів — вихідців з Кривого Рогу, — захищаючи мир та Батьківщину.


Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.