Дорогі друзі!


Сердечно вітаю із славною ювілейною датою — 70-річчям вашої шанованої організації.


Творчість письменників Срібної Землі свіжим полонинським вітром, прозорістю Тиси, щедрістю сонячних долин збагатила українську літературу. Імена Івана Чендея, Петра Скунця, Федора Потушняка, Михайла Томчанія, Юрія Мейгеша, Василя Вовчка, Ласло Балли, інших майстрів художнього слова стали візитними картками літературної України.


І нинішня генерація спілчан Закарпаття гідно успадкувала, збагачує і продовжує традиції своїх попередників на ниві літератури, посідаючи чільне місце в когорті лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, престижних всеукраїнських і міжнародних відзнак.


Відрадно, що закарпатські письменники завжди були у передових лавах борців за проголошення незалежності Української держави та її розбудову. Такими ж невтомними і послідовними залишаєтесь ви і тепер.


Ваші щирі й мудрі художні твори, активність у громадсько-культурному житті Закарпаття, відданість вітчизняним і європейським цінностям сьогодні мають особливо важливе значення.


Бажаю вам творчої наснаги, натхнення золотого слова, щоб воно і надалі для багатьох поколінь було потрібним, як хліб і сіль, як цілюща вода із карпатських джерел.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.