АНТИКОРУПЦІЯ

 

Також перевірку пройдуть судді та прокурори. Таку інформацію днями ЗМІ повідомив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький.


«Скільки триватиме ця перевірка — поки що не відомо. Її розпочнуть після юстування відповідного порядку в Мін’юсті. Наразі проект порядку, який визначає, що і як перевірятимуть у деклараціях, перебуває у відкритому доступі», — зазначив він.


За словами Радецького, його обговорять (і, можливо, затвердять наказом НАЗК) найближчим часом.


Як зазначили в прес-службі НАЗК, у рамках повної перевірки проаналізують об’єкти, зазначені в декларації (нерухомість, цінне майно, автомобілі, акції, компанії, доходи, подарунки), і порівняють з інформацією з інших реєстрів. «У разі необхідності чиновнику нададуть можливість письмово пояснити походження об’єктів. Також буде проведено перевірку конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення. Якщо буде виявлено невідповідність, повідомлення отримають правоохоронні органи і відомство, в якому працює особа. Також НАЗК складе протокол про адмінпорушення», — повідомили в прес-службі НАЗК.


Нагадаємо, 30 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування. За даними НАЗК, загалом було подано 103 046 е-декларацій. Водночас семеро народних депутатів декларацій не подали, за це їх оштрафують.