Шановний Миколо Олексійовичу!
Зважаючи на винятковий стан, в якому перебуває держава Україна, вважаю, що ми, депутати Сумської обласної ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад, сіл, селищ та міст Сумської області та як патріотично свідомі громадяни України повинні підтримати вимоги справжніх патріотів України, котрі ціною власного життя вибороли для всіх нас знехтувані поваленим диктаторським режимом права на свободу і гідність у своїй державі.
Українці воліють бачити демократичну, прозору владу на всіх рівнях, яка сформована ними та підпорядкована народу і йому підзвітна.
На превеликий жаль, із самого початку дії нової центральної не відповідають революційним вимогам громадян. Як і раніше, голови обласних державних адміністрацій, а ротації здійснюються у всіх областях, призначаються в.о. Президента України без урахування думки регіонів, треба очікувати, що також відбудеться призначення і нових голів районних державних адміністрацій, керівних обласних управлінь та служб області.
Все це вже спричинило незгоду у всіх регіонах від Львова до Донецька і є новим каталізатором народних збуджень.
Вважаю, що ми, депутати Сумської обласної ради, повинні звернутися до Верховної Ради України, в.о. Президента України з вимогою здійснювати призначення керівників місцевих державних адміністрацій і обласних служб з попереднім обговоренням та за згодою відповідних місцевих рад.
З нашою ініціативою ознайомити та просити підтримати всі обласні ради України.
З повагою депутат Сумської обласної ради Валерій ВОЛКОВ.