Слідчий відділ прокуратури Сумщини розпочав досудове розслідування за фактом імовірного приховування злочину. У цьому підозрюють глухівських поліцейських.

 

Прокуратура почала активно діяти після прес-конференції міського голови Глухова Мішеля Терещенка. Пояснюючи останні резонансні випадки у місті, зокрема, із завезенням львівського сміття, посадовець висловив припущення, що їх організували, щоб відволікти увагу громадськості від серйознішого злочину. А місцевий лісівник і мисливець Олександр Мірошниченко розповів журналістам, що 23 вересня він і його товариш пішли до лісу по гриби і біля села Соснівка знайшли людські останки. Повідомили про це до Глухівської поліції. Звідти прибули четверо співробітників, зокрема й заступник начальника поліцейського підрозділу, забрали кістки та череп і поїхали.


Понад місяць правоохоронці мовчали. Аж поки 26 жовтня у тому самому лісі не виявили інші людські останки. Правоохоронці одразу поширили версію, що вони, найімовірніше, належать тварині. І лише після того як про страшні знахідки дізналася громадськість, правоохоронна система відреагувала. Начальник Головного управління Національної поліції в області Микола Лушпієнко призначив службову перевірку, створивши робочу групу із правоохоронців та представників громадськості. Днями вона виїхала до Глухова. До справи підключився й Глухівський відділ Шосткинської місцевої прокуратури.


Тим часом, місцеві мешканці та активісти висувають дві версії щодо знайдених людських останків. Згідно з однією із них, вони належать слідчому Ямпільської районної прокуратури Вадиму Тятушкіну, котрий шість років тому зник за нез’ясованих обставин. Правоохоронець нібито був причетний до контрабандних оборудок і нажив впливових ворогів. Згідно з іншою версією, у лісі знайшли останки лідера Сумської обласної організації партії УДАР Сергія Лихмана, котрого викрали біля його будинку 2014-го.


Утім, 2 листопада прес-служба прокуратури Сумщини розповсюдила інформацію про перекваліфікацію кримінального провадження, зареєстрованого за оприлюдненими на прес-конференції Мішеля Терещенка фактами. Експертизою встановлено, що 26 жовтня у лісі біля Соснівки знайдено останки людини, «волосся якої було довгим, темним із сивиною, протягом тривалого часу особа не підстригалася». Тож правоохоронці вважають, що цю особу спіткала не насильницька, а природна смерть.


Щодо людських останків, знайдених біля Соснівки у вересні, то глухівські поліцейські взагалі заперечують факт, що бачили і забирали з лісу кістки. Тож, виходить, що Олександр Мірошниченко має ще той факт довести? І чи не доведеться активістам невдовзі захищати від правоохоронців мисливця і його товариша...


.
Сумська область.