Мільйони на рахунках, дорогі авто, будинки, квартири і цінні папери — цим добром у деклараціях народних депутатів уже нікого не здивуєш. Далі слово за правоохоронними органами. Однак перші кримінальні провадження за незаконні збагачення українських можновладців варто очікувати не раніш як у січні 2017 року. Принаймні таку інформацію ЗМІ повідомив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький. За його словами, після 30 жовтня члени НАЗК протягом тижня перевірятимуть своєчасність подання електронних декларацій чиновниками.


«Якщо під час перевірки члени НАЗК виявлять у чиновників корупційне адміністративне правопорушення, то вони передаватимуть відповідні протоколи до суду, а якщо корупційне кримінальне правопорушення — то результати перевірки передадуть до НАБУ чи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», — заявив він.


Нагадаємо, 30 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування. До Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, народні депутати подали 413 електронних декларацій, урядовці — 79.