За останню добу (станом на ранок 4.11) ворог понад 30 разів відкривав вогонь по наших позиціях. За даними прес-центру АТО, в районі Талаківки супротивник використовував стрілецьку зброю, а в Широкиному та Лебединському — гранатомети і кулемети. Поблизу Павлопіля, Водяного та Красногорівки обстріли з боку терористів тривали з мінометів 82-го та 120-го калібрів. На донецькому напрямку в районі Авдіївки лупили з мінометів таких само калібрів, гранатометів різних систем, кулеметів, стрілецької зброї.


Як повідомив ЗМІ прес-офіцер оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» Олександр Кіндсфатер, бойовики здійснили цілеспрямований обстріл селища Виноградне, що у передмісті Маріуполя. За його словами, обстріл розпочався з напрямку окупованих населених пунктів Комінтернове і Заіченко.


«Ворог вів вогонь з самохідних артилерійських установок калібром 122 мм. У результаті у Виноградному пошкоджено кілька будинків, електромережі, а також газопровід. Оскільки населений пункт розташований на відстані 20 км від позицій ЗСУ, випадковість обстрілу виключено. Це цілеспрямована провокація з боку бойовиків. Основна мета — залякати мирне населення, чинити психологічний тиск і дестабілізувати ситуацію», — повідомив він.


Своєю чергою керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив ЗМІ, що на Донбасі за останню добу загинуло двоє українських військових, п’ятеро дістали поранення. Це наслідки обстрілів, які ведуться на всій лінії розмежування, а особливо інтенсивно в районі промзони Авдіївки, на підступах до Маріуполя і Мар’їнки. Потрапляють під обстріли і КПВВ, що призводить до їх тимчасового закриття», — сказав він.