Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 4-й тур. 3 листопада.
Група Н. «Брага» (Португалія) — «Коньяспор» (Туреччина). 3:1.
«Гент» (Бельгія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:5. Голи: Кулібалі, 1, Марлос, 36 (п), Тайсон, 41, Степаненко, 45+3, Фред, 67, Пербе, 84, Феррейра, 87, Міличевич, 89.
«Гент»: Рінне, Нільсен, Гершон, Фокет, Есіті, Нето, Деягер (Сайєф, 70), Асара, Саймон (Ндонгаля, 77), Кулібалі (Пербе, 74), Міличевич. Тренер — Гейн Вангазебрук.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький (Ордець, 78), Ісмаїлі, Марлос, Степаненко (Малишев, 72), Фред, Бернард, Тайсон (Дентіньо, 71), Феррейра. Тренер — Паулу Фонсека.
Рефері — Олексій Кульбаков (Білорусь).
Гент. «Геламко Арена». 14 526 глядачів. 7 градусів.

     ***


Свій перший гол у нинішньому турнірі «гірники» пропустили вже на... 20-й секунді зустрічі. Але до такого прикрого початку поставилися по-філософськи. Тому в розпач не впадали, а серйозно стали до роботи, поступово перебираючи ініціативу, як то кажуть, до власних рук.
А під кінець тайму реалізували свою перевагу в класі, добряче засмутивши «Гент» і його прихильників. Спершу Тайсон (на знімку вище за всіх) заробив пенальті, який реалізував Марлос. А потім він сам вивів «Шахтар» уперед, здійснивши на великій швидкості прохід з центрального кола. І завершив справу влучним пострілом.

 


А вже в компенсований до першого тайму час Тарас Степаненко після розіграшу кутового фірмовим ударом головою забив третій м’яч.


У другому таймі перевага гостей була величезною. Вони забили ще два м’ячі. А коли розслабилися, самі пропустили двічі. Але головний підсумок — заслужена і переконлива перемога «Шахтаря», котра достроково за два тури до закінчення групового турніру дала змогу посісти перше місце.


Фото ФК «Шахтар».