Група А. «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1.
«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам). 1:1. Голи: Йоргенсен, 15, Форстер, 44. На 44-й хвилині Форстер не реалізував пенальті (воротар).
«Зоря»: Шевченко, Опанасенко (Каменюка, 30), Гречишкін, Форстер, Соболь, Караваєв, Харатін, Чайковський, Петряк, Любенович (Пауліньо, 63), Бонавентуре (Кулач, 55). Тренер — Юрій Вернидуб.
«Фейєноорд»: Джонс, Карсдорп, Боттегін, ван дер Гайден, Конголо, Тапія, Тоорнстра (Ніувкоп, 81), Кайт (Басачікоглу, 70), Веїнович, Еліа, Йоргенсен (Нелом, 46). Тренер — Джованні ван Бронкгорст.
Вилучено Боттегіна, 43 (два попередження).
Рефері — Якоб Кеглет (Данія).
Одеса. «Чорноморець». 16 855 глядачів. 6 градусів.

 

     ***


У рішучих намірах луганчан мало хто сумнівався. Команда дуже готувалася до цієї зустрічі, плекаючи великі надії на реванш за мінімальну поразку в гостях. Але часто-густо трапляється так, що велике бажання не стає союзником, а навпаки, заважає потрібній концентрації. Звідти і помилки, і, на жаль, пропущені м’ячі.


А добре вишколені футболісти з Роттердама були готові скористатися з найменшої нагоди. І здійснити задумане не забарилися. Кайт від лицьової лінії вдало навісив на Йоргенсена, котрий, скориставшись своїм високим зростом, вивів гостей уперед.


Під кінець тайму доля нарешті всміхнулася «Зорі». Оборонець нідерландців Боттегін зіграв рукою у карному майданчику й отримав червону картку. Адже то було його вже друге попередження протягом хвилини. І, зрозуміло, рефері призначив ще й пенальті.


Вирок виконував Форстер, але Джонс зреагував на удар. На щастя, бразилець, опинившись першим біля м’яча після сейву воротаря, вдруге уже не схибив.

 

***


Отримавши фору і, головне, своєрідний психологічний допінг, футболісти «Зорі» після перерви віддали всі сили, щоб вирвати перемогу. Але не пощастило. Попереду у луганчан ще два поєдинки і теоретичні шанси на вихід з групи.