Голова Верховної Ради України Андрій Парубій учора провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі (на знімку).

 


Під час зустрічі було обговорено питання щодо організації проведення року Японії в Україні, про перебіг реформ та поглиблення двосторонньої співпраці між народами обох країн.


А. Парубій підкреслив, що проведення таких заходів надзвичайно важливо: «Це можливість більше розповісти українському суспільству про Японію». Він також наголосив на важливості «щільної співпраці між країнами, особливо під час проведення реформ та в умовах російської агресії».


Своєю чергою пан Посол висловив задоволення високим рівнем співробітництва між нашими країнами та зазначив, що необхідно й надалі активно розвивати зв’язки, зокрема і у сфері ядерної енергетики. Також Шігекі Сумі підтримав ідею Голови Верховної Ради щодо проведення зустрічей із послами країн «великої сімки» на системній основі. Зокрема, актуальними питаннями для обговорення є проходження бюджету на 2017 рік та законотворча робота в контексті подальшого проведення реформ. Він висловив загальне позитивне сприйняття проведення в Україні електронного декларування державних службовців. Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні запросив Голову Верховної Ради відвідати Японію на початку наступного року та Резиденцію Посла в Києві.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.