Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 14-й тур.
4 листопада. «Волинь» — «Сталь». 0:1. Луцьк. «Авангард». Без глядачів. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Гол: Комваліус, 23 (п). Вилучено Романюка («Волинь», 54).
5 листопада. «Зірка» — «Олімпік». 1:2. Кропивницький. «Зірка». 
1 669 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Фаворов, 45 — Петров, 77, Поступаленко, 82.
«Карпати» — «Ворскла». 1:0. Львів. «Арена Львів». 1 330 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Бланко-Лещук, 24.
6 листопада. «Чорноморець» — «Зоря». 0:0. Одеса. «Чорноморець». 3 840 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів).
«Дніпро» — «Динамо». 1:2. Дніпро. «Дніпро-Арена». 4 891 глядач. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Ротань, 24 (п) — Бесєдін, 21, Сидорчук, 69.
«Олександрія» — «Шахтар». 1:2. Олександрія. КСК «Ніка». 
2 786 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Яремчук, 46 — Дентіньо, 12, Феррейра, 39.


***


Від помилок, як відомо, ніхто не застрахований. Це, звичайно, стосується і Катерини Монзуль, котра призначила досить сумнівний пенальті у ворота «Динамо». Але не судитимемо її надто суворо. Гадаємо, в її високому професіональному рівні ні в кого сумнівів не виникає.
А динамівці завдяки фантастично красивому удару Сергія Сидорчука здалеку в самісіньку «дев’ятку» здобули перемогу і наздогнали «Зорю», котра втратила два очки в Одесі.


***


Тур відкривався матчем у Луцьку, де господарі були покарані двічі. По-перше, вони зазнали домашньої поразки, а по-друге, цей поєдинок відбувався за порожніх трибун. Адже добряче завинили луцькі вболівальники, скандуючи негідні гасла. І наступну домашню зустріч — з київським «Динамо» — «Волинь» має провести без глядачів.
Щоправда, керівництво волинського клубу звернулося до ФФУ з проханням про своєрідне помилування — дозволити грати з динамівцями в присутності вболівальників...


***


Дочекалися свята у Львові — «Карпати» здобули звитягу. Чудовий подарунок собі на 25-річчя зробив форвард «левів» аргентинець із українським корінням Густаво Бланко-Лещук (на знімку ліворуч), котрий забив переможний м’яч головою.

 


***


«Шахтар» здобув нелегку перемогу в Олександрії. Хоча спочатку гостям усе вдавалося, вони забили швидкий гол. Але потім господарі довели, що заслужено претендують на високе місце в чемпіонаті. Підопічні Володимира Шарана і пресингували, і гол забили, чим відродили інтригу. Але клас «гірників» виявився вирішальним аргументом у визначенні переможця.


Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).