Два десятки років лине борщівською землею спів аматорського гурту "Солоспів", створеного в Борщові Тернопільської області у вересні 1996 року з ініціативи художнього керівника Ярослава Костюка.

 

У репертуарі ансамблю народні, повстанські, стрілецькі, пісні композиторів Борщівського краю. Його учасники виступають у супроводі різних музичних інструментів -- скрипки, цимбал, бубна, кобзи, контрабаса, сопілки, тамбурина, маракаса та акордеона. Найстаршому учаснику гурту Роману Костюку -- вже 82 роки, наймолодшому Роману Кадиєцькому -- 27.

 

Двадцять років виступи гурту радо зустрічають глядачі не лише на місцевій сцені, а й у сусідніх областях. Колектив є переможцем багатьох обласних та всеукраїнських конкурсів. У 2007 році гурт "Солоспів" отримав почесне звання "Народний". Головні досягнення -- на всеукраїнському фестивалі профспілок у Моршині Львівської області здобув найвищу з нагород -- Гран-прі та на Всеукраїнському фестивалі "Софіївські зорі" в Умані Черкаської області -- переможне перше місце.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України