За ініціативою депутатів-свободівців Черкаської обласної ради представники молодіжних патріотичних організацій вшанували пам’ять загиблого місяць тому на Луганщині офіцера-добровольця окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» Мирослава Мисла (на знімку).

 

 


Біля пам’ятного знака провідникам української нації Степану Бандері та Роману Шухевичу учасники акції посадили калину, клени, ялини. 


— Нашому побратимові Мирославу було всього двадцять чотири роки, — сказав, виступаючи на імпровізованому мітингу, депутат облради Юрій Ботнар. — Він історик, випускник Харківського університету, був на київському Майдані і з перших днів російської агресії пішов на схід захищати Україну. Визволяв Слов’янськ, воював у районі донецького аеропорту, Пісків, став офіцером, командиром бойового підрозділу. Місяць тому, другого жовтня, ворожі свинцеві осколки обірвали його життя... Ми втратили патріота-офіцера Збройних Сил України, інтелектуала, чудову людину, вірного друга. Тепер він у небесному війську.


Активісти черкаських молодіжних організацій вирішили продовжити створення зеленої оази навколо пам’ятного знака Бандері та Шухевичу. Тому, можливо, незабаром на мапі міста з’явиться нова назва — сквер Молодих Націоналістів.


 


Черкаська область.