Учора в Одесі відбулися дві голосні кадрові відставки. На прес-конференції  біля морвокзалу про рішення залишити займану посаду оголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі. А трохи раніше про складання своїх обов’язків заявив начальник головного управління Національної поліції в Одеській області генерал Георгій Лорткіпанідзе.


Очільник Одеської області заявив, що для нього останньою краплею стали е-декларації. «Мені це все справді набридло. Я вирішив подати у відставку й почати новий етап боротьби. У мене не опустяться руки і я не втомлюся. І нехай вони не розраховують позбутися мене. Я той солдат, який іде стільки, скільки може, скільки треба. Скільки треба до перемоги, яка позбавить Україну від цього корупційного бруду, який капіталізує на крові наших солдатів, на жертвах Майдану. Я впевнений, що в Україні більше, ніж досить, нових молодих, не заплямованих сил. Ми обов’язково об’єднаємося й закінчимо цю боротьбу перемогою України», — заявив Саакашвілі.
Він запевнив, що боротьба з корупцією в Україні продовжиться, а Одеса розквітне тільки після того, як переможе корупціонерів у столиці.


Зазначимо: колишній президент Грузії очолив Одеську ОДА 30 травня 2015 року, на день раніше отримавши українське громадянство. До цього Саакашвілі був позаштатним радником Президента України Петра Порошенка, а також очолював новостворену на той момент Раду реформ.


Саакашвілі запам’ятався голосними антикорупційними заявами. Зокрема, він обіцяв побороти корупцію на ОПЗ, у портах і Одеській митниці. Уже в січні 2016 року Саакашвілі заявив, що Одеська митниця перевиконала план митних надходжень на 123,8 мільйона гривень, або на 126 відсотків. Крім того, Саакашвілі вдалося скоротити штат Одеської ОДА з 800 до 400 осіб. Однак із самого початку очільник області заявляв, що цілком достатньо 40 ефективних співробітників у будинку ОДА. Також одним із головних пріоритетів на посаді голови Одеської ОДА Саакашвілі називав туризм. Не раз заявлялося про будівництво в Одесі нового аеропорту із залученням інвестицій США. Він також висловив сподівання, що в Одесу в найближчому майбутньому прийдуть нові авіакомпанії.


У прес-службі Одеської ОДА підтвердили факт відправлення тексту про відставку Саакашвілі Президентові України Петру Порошенку.

Одеса.