За останню добу (дані штабу АТО на ранок 8.11) проросійські військові формування півсотні разів відкривали вогонь по українських позиціях. Як і раніше, найгарячіше на маріупольському напрямку.


На сьогодні в Мінську анонсоване чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. Головні теми дня — безпека та звільнення заручників.


Учора, вилітаючи на зустріч переговорників формату «Україна—ОБСЄ—Росія» Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук написала:


«Щодня останній тиждень я зустрічалася з родинами заручників — із родинами політв’язнів у РФ та тих, які перебувають на окупованих територіях. Ми знову й знову спілкувалися та зустрічалися з мамами і дружинами, адвокатами й правозахисниками, що займаються питаннями прав людини — у різних форматах. Я знаю, яка важлива увага до кожної родини. І як вони чекають новин, яких поки що немає. Звільнення заручників буде ключовою темою для гуманітарної групи у Мінську, яка працюватиме два дні, 8-9 листопада».


У свою чергу радник глави СБУ Юрій Тандіт уточнив, що в рамках Мінська перед представниками ОРДЛО порушать тему останніх затримань — луганського судді Віталія Руденка та фанатів ФК «Зоря». За словами Тандіта, наша сторона готова до зустрічі, але в деталях список заручників не обговорюватиметься.