У Кременчуці за рахунок міського бюджету придбали два сходинколази для пересування людей на інвалідних візках.

 

На це зі скарбниці громади витратили 300 тис. грн. Згадані механізовані пристрої рухаються сходами багатоповерхівок на гусеничному ходу. Візки з інвалідами ставляться на їхні платформи й пересуваються вниз чи вгору за допомогою помічника. Останньому при цьому фактично не доводиться докладати жодних "тяглових" зусиль -- достатньо лише підтримувати й направляти пристрій із візком.

 

З тим, як він працює, керівники наддніпрянського міста днями знайомились особисто, відвідавши одну з багатоповерхівок, де мешкає "візочник". За словами міського голови Віталія Малецького, обидва сходинколази передадуть до територіальних центрів обслуговування населення двох районів Кременчука. Тож їхні працівники тепер допомагатимуть землякам із обмеженими фізичними можливостями "виходити в люди" частіше. Наступного року в індустріальній "столиці" Полтавщини планують закупити ще кілька таких підйомників, а також автомобілі, пристосовані для перевезення інвалідів на візках.

 

Прикро тільки, що такі сходинколази поки що виробляють тільки за кордоном. Хоча в тому ж Кременчуці сьогодні простоюють виробничі потужності машинобудівних заводів-гігантів, на яких можна виготовляти найсучаснішу техніку.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України