Футбол. Тренер національної збірної України Андрій Шевченко (на знімку) провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбірного раунду ЧС-2018 Україна — Фінляндія, на якій побував кореспондент «Голосу України». Нагадаємо, що той поєдинок відбудеться 12 листопада в Одесі на стадіоні «Чорноморець». Його початок о 21:45.

 


Тренер пояснив, чому він не викликав цього разу киянина Євгена Хачеріді. Виявляється, в того травмовано коліно. Замість Євгена запросив до команди донеччанина Віктора Коваленка, у якого вже немає проблем зі здоров’ям.


— Останнім часом сталу результативність демонструє молодий динамівець Роман Яремчук, котрий перебуває в оренді в «Олександрії». Чи маєте інтерес до нього?


— Яремчук — талановитий хлопець, проводить хороший сезон. Ми за ним спостерігаємо, він є кандидатом до збірної. Але хочу закінчити рік з цією командою, з цим кістяком. Є певні зв’язки між футболістами. Тренерський штаб задоволений наявними гравцями, і для того, щоб не порушувати певні позиції, ми викликали саме цих футболістів.


— Чи не тривожить той факт, що Богдан Бутко не має потрібної ігрової практики в «Шахтарі»?


— Ми віримо в Бутка. Він показав, що розуміє, чого від нього вимагає тренерський штаб. Його фізичний стан добрий, він розуміє структуру, систему нашої гри і приносить користь команді.


— Яка готовність нині Ярослава Ракицького?


— Він у збірній, тренується, все нормально. Тих проблем, які у нього були раніше, тепер уже немає.


На зборі перед матчами з Туреччиною і Косово у Ракицького виявили пошкодження. У нього було величезне прагнення бути з командою, грати. Після того як він залишив розташування збірної, через певний час телефонував мені, казав, що йому краще, готовий грати. Однак я поспілкувався з лікарем, який повідомив, що участь гравця в матчі небажана.


— Але й у юного динамівця Віктора Циганкова були проблеми зі здоров’ям...


— Подивимося, як він тренуватиметься, оцінимо його стан. Спостерігали за його грою за клуб, ще оцінимо його роботу тут. Поки що у нього немає жодних проблем.


— Скажіть кілька слів про збірну Фінляндії...


— Ми розбирали її гру. Команда непогана, вміє добре оборонятися. Те, що в її лавах відсутні деякі ключові виконавці, наприклад Єременко, це, звичайно, для нас плюс. Однак потрібно добре підготуватися, щоб здолати щільну оборону цього суперника. Але водночас не варто забувати про його вміння контратакувати. І бути пильними.


— То який результат задовольнить вас?


— Ідеальний підсумок — перемога.


— Є інформація, що збираєтеся організувати зимовий тренувальний збір...


— Хотілося б мати більше часу попрацювати з гравцями у режимі тренувань. Бажано провести невеликий збір у січні-лютому.


Додам таке: прагнемо, щоб нашу команду впізнавали за стилем гри. Вже є розуміння у гравців. Вони усвідомлюють, чого ми від них хочемо, що вони мають показувати на футбольному полі. І, звичайно, те, що хочуть побачити глядачі — гру і результат...


***


Після цього в присутності вболівальників відбулося відкрите тренування збірної (на знімку).


Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України») і ФФУ.