Визначилася бригада арбітрів, яка працюватиме на матчі групи І кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року між національними збірними України та Фінляндії.


Головним арбітром матчу призначено 41-річного рефері з Португалії Жорже Невеша Морейру де Соузу. Асистенти — Алвару Карвалью Мескіта та Рікарду Феррейра Сантуш, резервний арбітр — Фабіу Кошта Веріссіму (усі — Португалія). Спостерігач арбітражу — Джерард Перрі (Ірландія).


Соуза — арбітр ФІФА з 2006 року. Це перше призначення рефері з Порту на матч за участю національної збірної України.


***


Відомо також, хто працюватиме на контрольному матчі між національними командами України та Сербії, який відбудеться 15 листопада у Харкові (початок о 21:00).


Головним арбітром призначено 39-річного рефері Мартіна Стрембергссона. Його асистенти — Даніель Густавссон та Йоакім Нільссон (усі — Швеція). Резервний арбітр — Анатолій Абдула (Україна).


Стрембергссон — арбітр ФІФА з 2011 року. Має чималий досвід суддівства змагань під егідою УЄФА на рівні клубів (Ліга чемпіонів, Ліга Європи) і національних команд (кваліфікаційні турніри ЧС-2014, ЧЄ-2016 та ЧС-2018).
До цього моменту швед у футбольних зустрічах із українськими збірними участі не брав. Інша річ — клубний рівень...


Стрембергссон працював на матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи 2011/2012 між «Карпатами» та ірландським «Сент-Патріксом», який завершився перемогою львів’ян з рахунком 2:0. У сезоні 2014/2015 його було призначено на зустріч 1/16 фіналу Ліги Європи, за підсумками якої столичне «Динамо» вдома здолало опір французького «Генгама» — 3:1.


Сторінку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.