Чернігівці закликали земляка зробити все можливе для припинення війни


Депутати Сновської районної ради на Чернігівщині нагадали вихідцю зі Сновського (колишнього Щорського) району, російському політичному діячеві Дмитру Горовцову про іншого земляка — Юрія Костюченка. Два роки тому він загинув у донецькому аеропорту, захищаючи Україну від російської агресії.


Дмитро Горовцов до війни часто приїздив на батьківщину і любив публічно розказувати про свою шану до рідної української землі. У Росії він став кандидатом історичних наук, від партії «Справедлива Росія» обирався до Державної думи, де був заступником голови комітету з питань безпеки та протидії корупції.


Іменем іншого земляка — Юрія Костюченка — названо вулицю в Сновську, а Президент України посмертно нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Російськими бойовиками було підбито танк, в якому перебував молодший сержант Юрій Костюченко, мобілізований на захист Вітчизни. Столяр-тесля, що працював за такою мирною спеціальністю, загинув, залишивши у невтішному горі дружину, матір та двох сестер.


Тож депутати Сновської районної ради вирішили звернутися до Дмитра Горовцова із закликом зупинити війну: «За час страшної війни, про яку з болем говорить весь цивілізований світ і яку у вас модно не помічати, тільки в Чернігівській області поховано 158 (!) Захисників Батьківщини! Серед них — наш земляк Костюченко Юрій Миколайович...».


Далі сновські депутати, розуміючи невеликий ступінь впливу земляка на російську авторитарну владу, все-таки вважають, що людина, народжена на нашій миролюбній землі, яка виховувалася в маленькому українському містечку, не може мовчати в такий тривожний час. Виконуючи волю районної громади, депутати звертаються до Дмитра Горовцова із закликом зробити все можливе для припинення війни Росії з Україною. Вони запрошують земляка на батьківщину, в рідне місто, щоб побачити реальну картину життя українців.


«Ми впевнені, — пишуть депутати, — що за час перебування вдома ви не зустрінете не тільки в нашому містечку, а й по всій Україні «фашистів», а зі спілкування з місцевими жителями, яких ви особисто знаєте, зрозумієте рівень переживань і страждань».


Одного разу депутати вже зверталися до цього земляка. Але той знехтував. Можливо, ще й тому, що є членом російської Академії національної безпеки. А у спецслужбах Російської Федерації вельми специфічні уявлення про війну і безпеку...

Чернігівська область.