За даними штабу АТО на ранок 9.11, за минулу добу проросійські військові формування 54 рази відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі. На маріупольському напрямку ворог найчастіше провокував наших захисників на удари у відповідь, використовуючи гранатомети, БМП, 82- і 120-міліметрові міномети. Під обстріли потрапили Тарамчук, Красногорівка, Мар’їнка, Талаківка, Новотроїцьке, Березове, Лебединський, Широкине, Павлопіль, Степне. На луганському напрямку російсько-окупаційний контингент бив у районі Станиці Луганської, Жовтого, Кримського й Новоолександрівки, Кошарного, Калиново-Попасної.

 

Увечері 8 листопада гібриди біля КПВВ «Майорськ» обстріляли автомобілі, які залишилися в «сірій зоні» після закриття пункту пропуску.


«Тактика залякування стомлених від війни людей не нова для бойовиків. Для обвинувачення української сторони вони постійно наражають на небезпеку цивільних, нехтуючи їхніми життями», — ідеться в повідомленні прес-центру штабу АТО. А за інформацією прес-центру Нацполіції в Донецькій області, ворожі снаряди потрапили в житлові будинки, розташовані по вул. 8-го Березня в селищі Новгородське (Торецьк). Від вибуху снаряда біля свого будинку загинув молодий чоловік.


За оперативним даними групи «Інформаційний спротив», за командою російського військового керівництва різко зросли поставки боєприпасів із території РФ для формувань 1-го й 2-го АК «ЛНР». Відзначається посилення інтенсивності обстрілів з боку російсько-терористичних військ у зоні бойових дій. Особливо активно витрачають мінометні боєприпаси. Найгарячіше — на приморському напрямку.


Одночасно фіксуються зростання активності агентурної мережі супротивника в прифронтовій смузі на території, контрольованій Україною, і вербування українських громадян серед місцевих жителів. Особливу увагу вербувальники приділяють тим, хто працює в державних установах. Активно використовуються «агенти-фланери» (пересуваються під виглядом мирних громадян у населених пунктах і по автомагістралях, поблизу залізничних станцій, переважно на автомобілях, фіксуючи рух особового складу й техніки ЗСУ в зоні АТО).


Також окупанти продовжують вести розвідку переднього краю й тактичного тилу наших сил, бойових порядків українських військ в оперативно-тактичній глибині. Виявляють пункти управління, місця базування озброєння, складів, сховищ, пунктів заправлення, основних комунікацій і вузлових пунктів.