Унаслідок обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних військ вкотре був зірваний процес розведення сторін у районі Станиці Луганської. Про це під час робочої зустрічі з радниками стратегічного рівня від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Канади та Литовської Республіки заявив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко, повідомляє сайт Міністерства оборони України.


— На жаль, з огляду на регулярні порушення російсько-окупаційними військами режиму тиші ми так і не змогли перейти до практичного етапу розведення військ у районі населеного пункту Станиця Луганська, — зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України.


Він поінформував радників про ситуацію в районі проведення АТО та відповів на запитання щодо перспектив реалізації домовленостей про відведення військ на попередньо визначених ділянках.


Сторони обговорили пріоритетні напрями реформування Збройних Сил України та практичні аспекти залучення дорадчої допомоги. Зокрема, радник від США генерал Джон Абізейд зазначив: «Головною метою групи радників стратегічного рівня є сприяння реформуванню Українського війська у такий спосіб, щоб ні на хвилину не ослабити його боєздатність».