Колоритно і різнопланово відзначили День української писемності та мови у Національному університеті «Острозька академія», що в древньому Острозі на Рівненщині. Організували збір україномовної художньої, навчальної та наукової літератури для вишів, що переїхали з окупованих територій та флеш-моб у соціальних мережах «Я люблю українську мову, тому що…». І викладачі, і студенти писали загальноуніверситетський диктант, щоб перевірити свою грамотність. У цей день також провели перші етапи Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для студентів нефілологічних спеціальностей та для студентів-філологів.

 

До відзначення Дня української писемності та мови університет залучив жителів міста Острога. Так, волонтери Братства спудеїв розповсюджували у громадських місцях плей-листи з україномовною музикою - тим самим популяризували національну творчість.

 

Острозька академія часто проводить різноманітні проекти спільно з Острозькою міською радою. Цього разу відбулося підписання меморандуму про підтримку української мови в соціально-культурній сфері Острога, сприяння її розвитку та вивченню в територіальній громаді міста.

 

Ірина ПОКОТИЛЬСЬКА.

Фото автора.

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Острог Рівненської області.

 

Голос України