У Херсоні підпалили квартиру міського голови. Коли Володимир Миколаєнко зранку виїхав на роботу, під вхідні двері його помешкання хтось вилив вміст пляшки із запалювальною рідиною та підпалив, попередньо заліпивши оглядове вічко жувальною гумкою. Двері були металеві, тож далі них вогонь не пішов, лише трохи їх пошкодивши знизу. За фактом умисного пошкодження майна поліція розпочала кримінальне провадження. А от очільник міста не має сумніву, що злочин скоїли заради тиску на нього.

 

"Звичайно, ситуація вкрай неприємна. Все це робиться з єдиною метою -- залякати мене. Хочу сказати тій мерзоті, що я чітко знаю, де наступив вам на хвіст і де поламав ваші схеми. Навіть не гадайте, що такою "грою в 90-ті" ви примусите мене ухвалити інші рішення та зупинитися. Марні ті спроби", -- наголосив Володимир Миколаєнко.

 

Можливо, підпал -- реакція на переділ ринку комунальних послуг, що назріває у Херсоні. Днями міськрада на своєму офіційному сайті оприлюднила проект рішення про створення комунального підприємства "Чисте місто". Йому планують передати повноваження зі збирання та вивезення твердих побутових відходів. Сьогодні  на цих підрядах добре заробляють кілька приватних фірм, і їх власникам перспектива втратити доходи, звісно, не до вподоби. Але поки що це лише версія, яку жваво обговорюють городяни. І правоохоронцям належить підтвердити її чи спростувати.

 

Загалом спроби знищення машин, помешкань, об'єктів торгівлі чи сфери послуг нині стали розповсюдженим способом зведення рахунків в обласному центрі. Днями, приміром, бойову гранату "Ф-1" серед ночі кинули у квартиру колишнього заступника міського голови Херсона Юрія Христича. "Лимонка" вибухнула у кухні, коли там нікого не було, тож поліція припускає, що це теж було залякування.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України