29-річний житель Бучача Тернопільської області майже рік переховувався від поліції у циганському таборі, ведучи кочівне життя на просторах України. Як повідомив начальник слідства Бучацької поліції Володимир Дудин, на час скоєння крадіжок правопорушник уже перебував під судовим слідством за вчинення двох епізодів незаконного привласнення майна. Але це не завадило рецидивісту з 11-річним стажем перебування у місцях позбавлення волі спочатку обікрасти сусідів, а через декілька днів залізти до крамниці.

 

За повідомленням сектору комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції, правоохоронці встановили, що з приватного помешкання жителя райцентру зловмисник викрав бензопилу та золоті прикраси. Як пояснив сам підозрюваний, інструмент йому був потрібен, бо збирався на заробітки до столиці. Через декілька днів камера відеоспостереження, встановлена на одній з крамниць райцентру, знову зафіксувала "заробітчанина" та ще один факт його злочинної діяльності.

 

З торговельного закладу зловмисник виніс 40 упаковок гірчиці, чотири кілограми копченого сиру, п'ять кілограмів вагового чорносливу, десять упаковок майонезу. Оскільки на вікні була решітка зловмисник поцупив, до чого дотягнувся. Розуміючи, що уникнути покарання йому не вдасться, бучаччанин вирішив кочувати країною. Був і в циганському таборі в Коломиї, переховувався в Києві, в Херсонській області, але в поле зору правоохоронців таки потрапив. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України