Народні депутати України Артур Герасимов та Ігор Попов взяли участь у спостереженні за виборами Президента США, які відбулися 8 листопада. Українські парламентарії були включені до офіційної місії зі спостереження за виборами Парламентської Асамблеї ОБСЄ, до якої увійшли 104 депутати з країн-членів ОБСЄ. Спостерігачі провели зустрічі із представниками штабів основних кандидатів, членами американського Конгресу, політичними оглядачами та аналітиками. У день виборів українські спостерігачі відвідали виборчі дільниці у Вашингтоні та штаті Меріленд.


У рамках візиту народні депутати провели ряд двосторонніх зустрічей із Президентом ПА ОБСЄ, секретаріатом, депутатами парламентів країн-членів ОБСЄ, під час яких було обговорено питання європейської інтеграції, лібералізації візового режиму та подолання військової агресії проти України.


Також під час перебування у Вашингтоні українські парламентарії взяли участь у відзначенні першої річниці відкриття меморіалу жертвам Голодомору. До пам’ятного заходу також долучилися Посол України в США В. Чалий, співробітники посольства, члени української громади у Вашингтоні, друзі України в цій країні.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.