За ініціативи народних депутатів фракції «Народний фронт» Максима Бурбака та Миколи Федорука в аеропорту «Чернівці» відбувається реконструкція злітно-посадкової смуги. Представники «Народного фронту» активно обстоювали перед урядом необхідність виділення коштів на проведення цього ремонту.


«Відновлення авіарейсів до Чернівців уже підтвердило свою перспективність. Це і нові робочі місця, і додаткові надходження до бюджету міста. Окрім того, це має велике значення для розвитку туризму на Буковині», — наголосив Максим Бурбак.


Робота аеропорту «Чернівці», переконаний депутат, важлива не лише для краю — це плюс для економіки та міжнародного статусу держави.


Міський голова Чернівців Олексій Каспрук висловив вдячність уряду та народним депутатам Миколі Федоруку і Максиму Бурбаку, з ініціативи яких було виділено ці кошти. Про це він написав у Фейсбуці.


За словами міського голови, смугу фрезерують і укладають два шари асфальтобетонного покриття. Загалом буде відновлено 48 тисяч кв. м покриття. «Працювати непросто. Роботи виконують в умовах льотної експлуатації смуги, тобто аеропорт продовжує працювати, щоденно приймає рейсові та чартерні літаки», — додав він.


Утім, міський голова переконаний: це ще один важливий крок для економічного розвитку Чернівців і Буковини, підвищення туристичної привабливості регіону та мобільності краян, розвитку культури та бізнесу.


Після реконструкції злітно-посадкової смуги Чернівецький аеропорт зможе приймати літаки з низько розташованими двигунами типу Embraer-190 та Boeіng-737. Це нові авіакомпанії та рейси у різні куточки світу. До слова, МАУ вже отримали дозвіл на польоти з Чернівців до Тель-Авіва, Бергамо та Стамбула.


Вл. інф.