Народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенко» Сергія Тригубенка обрали сенатором Європейського економічного сенату (ЄЕС). Сертифікат сенатора він отримав у Берліні.


«Для мене це не пересічна подія, а один, напевно, з головних кроків на шляху до подальшого просування комплексних економічних реформ в Україні та в агропромисловому секторі, зокрема. Саме ця галузь економіки, попри всі негаразди, продовжує бути лідером експортних позицій нашої держави», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.


Проблеми, з якими нині стикається агросфера, за словами депутата, комплексні та системні: починаючи від якості ґрунтів і води, земельного законодавства, утилізації відходів, і завершуючи умовами оподаткування виробників, сертифікацією товарів та якістю кінцевого продукту.


Він переконаний: бізнес, фермери і підприємства прагнуть розумних та ефективних реформ навіть більше за державних чинів. «Чиновник -сьогодні прийшов, завтра — пішов. А люди, які кладуть на розвиток своєї справи життя, гроші і здоров’я, набагато більше зацікавлені в тому, аби їх продукція ставала кращою, отримувала доступ до нових ринків, розвивалася... Часто профільні об’єднання виробників нарікають на бездіяльність державних чинів. Останні, як показує практика, замість спрощення «бюрократичних машин паперової тяганини» чи удосконалення законодавчої бази за зразками європейських країн, тільки те і роблять, що створюють робочу групу про діяльність іншої робочої групи, чекаючи у такий спосіб на щедре стимулювання з боку бізнесу. Така прикра реальність багатьох наших реформ. Тому Європейський бізнес-сенат я особисто розглядаю як інструмент пришвидшення прогресу», — зауважив С. Тригубенко.


За його словами, Європейський економічний сенат покликаний формувати ефективний діалог між бізнесом та владою, з метою розвитку різних галузей промисловості — важка, легка, харчова, ІТ, енергетична тощо.


«Завдяки своєму статусу і беззаперечній репутації сенат має дієві важелі впливу на втілення країнами європейських цінностей та обов’язків, котрі в рамках різноманітних асоціацій, договорів та програм беруть на себе держави-члени. Україна вже давно не осторонь цих процесів. Ми зробили рішучий крок, яким визначили основний напрямок свого руху на багато років вперед. Саме тому ЄЕС — це чергова сходинка до подальшого зближення з вектором розвитку Євросоюзу», — наголосив парламентарій.


Якщо пояснити простою мовою, сенат — це фактично «виконавчий орган», який втілює на практиці законодавчі ініціативи Європейського парламенту та реалізує стратегічні плани Європейської комісії.


Тож, маючи у ньому представництво власних інтересів, ми отримуємо не лише дороговказ, а й доступ і вплив на процеси всередині Європи.


Вл. інф.

Довідково

 

Європейський економічний сенат — незалежна організація, заснована 1997 року, представляє економічні інтереси різних галузей бізнесу Європи. До складу ЄЕС входять майже 300 власників бізнесу і топ-менеджерів великих компаній, а також представники різних сфер економіки, науки і політики. Економічні сенатори мають високий рівень економічної та соціальної компетенції.