У Херсоні підпалили квартиру міського голови. Коли Володимир Миколаєнко зранку виїхав на роботу, під вхідні двері його помешкання хтось вилив вміст пляшки із запалювальною рідиною та пустив червоного півня, попередньо заліпивши вічко жувальною гумкою. Двері були металеві, тож далі них вогонь не пішов. За фактом умисного пошкодження майна поліція розпочала кримінальне провадження. А от посадовець не має сумніву, що злочин скоїли виключно заради тиску на нього.


«Звичайно, ситуація вкрай неприємна. І звичайно, все це робиться з єдиною метою — залякати мене. Хочу сказати тій мерзоті, що я чітко знаю, де наступив вам на хвіст і де поламав ваші схеми. Навіть не гадайте, що такою «грою в 90-ті» ви примусите мене приймати інші рішення та зупинитися. Марні ті спроби», — наголосив Володимир Миколаєнко.


Можливо, підпал — реакція на переділ ринку комунальних послуг, що назріває у Херсоні. Днями міськрада на своєму офіційному сайті оприлюднила проект рішення про створення КП «Чисте місто». Йому планують передати повноваження зі збирання та вивезення твердих побутових відходів. Сьогодні ж на цих підрядах добре заробляють кілька приватних фірм.