Одразу двома пікетами зустріли Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана під час його перебування на Херсонщині. До будівлі облдержадміністрації прийшли майже двісті військових пенсіонерів та колишніх правоохоронців із  плакатами з вимогами не зволікати з підвищенням соціальних стандартів. А біля Херсонської державної морської академії високого гостя «привітали» сотня захисників природи, обурених тим, що держава геть не виділяє бюджетних коштів для охорони рукотворних лісів Олешківської пустелі, які масово розкрадаються деревогубами.

 

На додачу в той самий час до поліції зателефонував анонім, котрий повідомив про триста грамів тротилу, буцімто закладених до будівлі міськради, розташованої якраз навпроти морського навчального закладу. Зустріч прем’єра з курсантами через це не переривали, а от майже півсотні службовців органу місцевого самоврядування таки довелося з приміщення міськради евакуювати. Хоча жодного вибухового пристрою тут так і не відшукали — повідомлення виявилося звичайнісінькою провокацією.


Очільника Кабміну про все це, найпевніше, поінформували. Тож і коментарі були відповідні. Після відвідин лабораторії Херсонської державної морської академії, обладнаної як рубка справжнього торговельного судна, Володимир Гройсман принагідно зауважив: «Почуваюся, наче капітан у штормовому морі».


Під час зустрічі з курсантами ХДМА Прем’єр-міністр наголосив, що держава збереже курс на підвищення соціальних стандартів. Та пообіцяв більше бюджетних інвестицій в освіту й інфраструктурні проекти.


Херсон.