Днями жертвою чергового шахрая у Тернополі стала пенсіонерка. Жінка прийшла до будівельного супермаркету, щоб придбати товари для ремонтних робіт. До неї підійшов молодий чоловік і зі знанням справи став рекомендувати, що саме купити.

 

Він говорив переконливо і пообіцяв допомогти придбати якісний товар, та ще й із суттєвою знижкою. Коли ж пенсіонерка довірливо віддала незнайомцеві 20 тисяч гривень, за ним і слід простиг. Жінці довелося звернутися до правоохоронців.

 

З'ясувалося, що зловмисник причетний до декількох фактів шахрайств у різних регіонах України. Їх жертвами стали жителі Києва, Маріуполя, Івано-Франківська та інших міст. І ось злочинець засвітився у Тернополі. За допомогою камер спостереження у будівельному супермаркеті вдалося встановити його особу -- зловмисником виявився 36-річний житель Черкаської області. Шахрая розшукують.

 

Як повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, жертвою шахрайства став і 80-річний житель Бережанщини.

 

Чоловік розповів правоохоронцям, що повертався додому з Тернополя після лікування. На автобусній станції до нього підійшли двоє незнайомців. Сказали, що їдуть у Німеччину на роботу, і їм не вистачає коштів на бензин. Запропонували старому придбати з суттєвою знижкою товар, яким торгують: німецькі столові прибори.

 

Запевнили, що вони коштують 2 тисячі євро, пенсіонерові ж продадуть товар за 1,6 тисячі доларів. Коли чоловік виніс всі свої заощадження, задумався, чи потрібен йому такий дорогий набір. Аферисти побачили його сумніви і додали бонусну валізу ще з одним набором і поїхали. Пенсіонер, уважно розглянувши придбане, побачив, що прибори зроблені в Китаї, а в другій валізі виявилося лише три кухонні ножі. Він звернувся до поліцію, правоохоронці розшукують аферистів.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України