Футбол. Сьогодні збірна України складає черговий важливий іспит. Як відомо, на стадіоні «Чорноморець» в Одесі відбудеться відбірний матч до ЧС-2018 Україна — Фінляндія. Початок о 21:45.


***


Наша команда протягом тижня готувалася в Києві, а тепер вона, зрозуміло, вже в Південній Пальмірі і готова, як то кажуть, до бою. Спочатку поширили інформацію, котра нас сильно засмутила. Повідомлялося, що в зустрічі не зможе взяти участь один із головних гравців нашої команди — Євген Коноплянка.


Але, на щастя, травма у півоборонця німецького клубу «Шальке-04» (Гельзенкірген) виявилася несерйозною. І він готовий зіграти проти фінів. Хоча Євгена готові були замінити луганчани Іван Петряк, Олександр Караваєв і динамівець Віктор Циганков.


***


А от у суперника є кадрові втрати. До Одеси не прилетіли провідні гравці — травмовані півоборонці Перпарім Гетемай і Расмус Шуллер.


Тренер збірної Фінляндії Ганс Бакке поділився думками про майбутній матч із українцями:


— Ми добре підготувалися, проробили гру в атаці і в обороні. Либонь, ми перебуваємо не на тому місці в турнірній таблиці, на яке заслуговуємо. Але настрій у хлопців відмінний, тому прогресу не минути. Україна й Хорватія — технічні команди, які добре атакують. Але хорвати трохи ліпше обороняються, ніж українці.


***


Кілька слів про сьогоднішній матч в Одесі сказав також і центральний оборонець донецького «Шахтаря» і національної збірної України Олександр Кучер:


— Нам належить зіграти з гарною командою. Фінляндія в цьому відбірному циклі зарекомендувала себе сильним суперником, з яким нікому не буває легко. Думаю, і на нас чекає важкий матч. Але нам потрібна тільки перемога, і хлопці зроблять усе можливе для її досягнення. Для цього необхідно бути зібраними до останньої хвилини, не втрачати концентрації та використовувати свої моменти. Тільки так можна досягти успіху...


Здається, досвідченим виконавцем усе сказано правильно й додати до його слів нема чого. Залишається тільки побажати нашим футболістам везіння.


***


Учора для учасників матчу був насичений день. Першими свій робочий план почали виконувати фіни. О 11:30 вони вийшли на поле стадіону «Чорноморець». Перші 15 хвилин тренування були відкритими для мас-медіа.
Прес-конференція за участю тренера збірної Фінляндії Ганса Бакке почалася о 15:15 у конференц-залі одеської арени.


Збірна України свої медіа-заходи проводила ввечері. О 18:30 Андрій Шевченко спілкувався з журналістами. Після цього, о 19:00, почалося тренування нашої збірної. Протягом перших 15 хвилин за ним спостерігали представники ЗМІ.


Нагадаємо, що поєдинок Україна — Фінляндія обслуговуватиме бригада арбітрів з Португалії, яку очолює 41-річний рефері Жорже Невеш Морейру де Соуза.


Працювали без «збірників»


Доки група гравців київського «Динамо» перебуває в національній збірній, решта команди провела заняття на своїй навчально-тренувальній базі в Конча-Заспі.


Тренер чемпіонів країни Сергій Ребров (на знімку) в інтерв’ю журналістам розповів про очікування від найближчих матчів команди:

 


— Непросто грати кожні два-три дні протягом півтора місяця. Звичайно, уболівальники люблять, коли їхня улюблена команда постійно виграє. Але іноді футболістам потрібно побути з родинами, розслабитися, відпочити, щоб з новими силами вийти на наступний етап чемпіонату. У нас дуже напружений місяць — треба провести сім ігор. Сподіваюся, що наші футболісти відновляться належним чином і, маючи добрі фізичні кондиції, вийдуть вирішувати найважливіші завдання.


Фото Євгена КРАВСА (для «Голосу України»).


Шлагбаум для оковитої


Організатори чемпіонату світу-2022 у Катарі вирішили заборонити поширення і вживання спиртних напоїв у столиці країни місті Доха на час проведення турніру.


Генеральний секретар вищої ради Ель-Саваді розповів про це рішення. Слова катарця наводить 101greatgoals.com:


«Не буде жодного поширення і вживання алкоголю на вулицях, площах і в громадських місцях Дохи під час проведення чемпіонату світу. Це остаточне рішення. Ми проти алкоголю на стадіоні й на його околицях. Його можна буде вживати тільки в дуже віддалених місцях».