У залі колегії Міністерства освіти і науки України Освітній портал «Педагогічна преса» відбулося офіційне відкриття ІІІ Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність». Зі стартом учасників привітав народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Денис Дзензерський.


«Мені дуже приємно, що турнір став традиційним та з року в рік збирає велику кількість обдарованих і розумних молодих людей, які в рівноправному діалозі виборюють право називатися найкращими знавцями курсу.

Сучасні реалії життя вимагають від членів суспільства певних знань і навичок в області фінансів. І я дуже радий, що наша молодь має можливість опанувати знання та практичні навички у сфері споживання фінансових послуг, збереження та планування власних фінансів, а тому краще підготовлена до кризових ситуацій і може більшою мірою захистити себе від ризиків і шахрайств. Тому в подальшому одним з основних наших завдань є виховання молодого покоління грамотних, відповідальних і фінансово освічених громадян», — сказав він.


Денис Дзензерський долучився до впровадження курсу ще зі старту проекту і систематично підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності молоді.


Народний обранець підкреслив, що турнір з курсу «Фінансова грамотність» — це той унікальний майданчик, який дає змогу молоді обмінятися досвідом, розширити свої знання та розвинути творчі здібності. «Кожен учасник має можливість проявити себе, перевірити свій рівень знань з фінансової грамотності, а також знайти нових друзів та однодумців», — зазначив він.


«Цей конкурс проводиться вже втретє і є продовженням роботи, яку здійснює Міністерство освіти і науки України разом із Національним банком України, спільно з Фондом гарантування вкладів, Асоціацією банків України та іншими фінансовими організаціями, що опікуються підвищенням фінансової грамотності населення України. Цей конкурс розрахований на школярів, адже вони — майбутнє нашої держави. Згодом саме вони будуватимуть економіку нашої держави», — зазначив представник Міністерства освіти і науки України в оргкомітеті Турніру Роман Гладковський.