Учора для працівників секретаріатів парламентських комітетів відбувся семінар з питань фінансово-економічного обґрунтування законодавчих ініціатив. Організатор заходу — Вестмінстерська фундація за демократію, Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді.


Представник Вестмінстерської фундації за демократію в Україні Галина Шевчук розповіла, що семінар проводиться в рамках проекту: «Створення Офісу фінансово-економічного аналізу у Верховній Раді». Ця програма фінансується урядами Німеччини та Великобританії. Її партнерами є апарат Верховної Ради та Ліга інтернів.


За її словами, завдання Офісу полягає в тому, щоб поліпшити якість фінансово-економічного законодавства, а також максимально популяризувати відповідну інформацію, якою має користуватися громадянське суспільство. Крім того, Офіс надає допомогу в бюджетному процесі.


Галина Шевчук нагадала, що місія Європарламенту підготувала дорожню карту реформування Верховної Ради. У ній зазначено: однією з умов поліпшення функціонування діяльності парламенту є дотримання вимоги про фінансово-економічний супровід усіх законопроектів. Тому наша мета — звернути увагу на виконання Верховною Радою відповідних положень Регламенту.

 


Керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді Віктор Мазярчук (на знімку) сказав, що за підсумками обговорення буде написано рекомендації та розроблено методику, яку презентують на наступному семінарі. «Ми хочемо запропонувати і лобіюватимемо, щоб ця методика була затверджена Верховною Радою як єдина для всіх законопроектів. У цьому контексті співпрацюватимемо не тільки з апаратом парламенту, а й із Міністерством фінансів для того, щоб вийти на єдине бачення», — зазначив він.

 


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.